Test mobil 3

Lägerskola och kursgård

Vårt nyrenoverade skolhus passar med sitt lugna och natursköna läge vid skog och sjö väldigt bra för lägerskola eller som kursgård.  

Det finns många möjligheter till friluftsliv då skolhuset ligger precis bredvid Kalvsjön som har mycket fin badplats och bra fiske. Vi säljer fiskekort. Det finns även skog där man kan ta långa promenader. Det är gångavstånd till en liten livsmedelsbutik och till Kalvs familjecamping där du kan hyra kanoter, båtar eller ta en fika. Närheten till Ullared (30 min bilväg) är också en fördel.  

Våra rum

Rummen, som är fördelade på båda våningsplanen, är ljusa och trivsamma med stora fönster. Vi har åtta sovrum med plats för 2-6 personer/rum i våningssängar, dvs totalt 36 sängplatser. Kudde och täcke finns, medtag egna lakan eller hyr av oss.
Toalett och dusch finns i korridoren.

Fler bilder på våra rum >

Kök, matsal och matställen

Vi erbjuder ett fullt utrustat kök (spis med dubbelugn, två kylskåp, frys och diskmaskin) och matsal med plats för ca 30 personer. Här kan du själv laga och förvara din mat. Det finns även en mysig hörna med soffgrupp.

Vi serverar ingen mat hos oss men här nedan finns länkar till närliggande restauranger och cateringfirmor:
Ätrans Restaurang och Pizzeria
Mandy's Diner
Påarps Gård
Restaurang Ekholmen
Mjöbäcksbaren Du & Jag
Cafè Solvik
Bexells Skafferi
ICA Ullared

Vår miljö

Utomhus finns det stora asfalts- och gräsytor, en grillstuga, trädgårdsmöbler och grillar. Det finns också en liten fotbollsplan med mål.  

Fler miljöbilder >

Gymnastiksal

I huset finns en liten gymnastiksal där man kan spela t. ex. bordtennis, innebandy eller teater.  Det finns även en bastu och omklädningsrum med duschar. 
 

Biljardrum

Här har vi möblerat med en Chesterfield soffgrupp och ett fullskaligt biljardbord.  
Soffgrupp med TV finns i angränsande rum.

Skolsalar

Vi har bevarat en skolsal som passar bra för möten och kurser. 
Salen är utrustad med whiteboardtavlor och det finns också en projektor + duk och en bärbar högtalare. (bluetooth)
Fritt WiFi.

Att göra

Det finns många möjligheter till friluftsliv då skolhuset ligger precis bredvid Kalvsjön som har en mycket fin badplats och bra fiske. Vi säljer fiskekort. Det finns även skog där man kan ta långa promenader på någon av de uppärkta slingorna.  Det är gångavstånd till en liten livsmedelsbutik och till Kalvs familjecamping där man kan hyra kanoter och båtar eller ta en fika.

Det är endast 30 minuter med bil till Gekås, Ullared.

Här nedan hittar du fler förslag på utflyktsmål och aktiviteter.
Svenljunga & Tranemo Turistbyrå
Visit Fegen
Ekomuseum Nedre Ätradalen

Bildgalleri

Här kan du se lite blandade foton från vår skola och de som besökt oss. Så har du bilder här ifrån, gamla historiska eller från ert besök hos oss är du välkommen att skicka dem till oss. Till bildgalleriet >

Om oss och Kalv

Vandrarhemmet och kursgården Kalvs skolhus finns i det lilla samhället Kalv som är beläget i södra Västergötland. Kalv gränsar till både Halland och Småland.  

Vi är ett familjeföretag som nyligen köpt Kalvs skolhus.  Det är en fin gammal byggnad som vi gärna vill bevara och använda. Nu ger vi fler möjligheten att  besöka Kalv. Läs mer om oss >

Välkommen!

Ring Annika 0730 572735, Katrin 0768 467244
Maila: info@kalvsskolhus.se
eller skicka en bokningsförfrågan